O Čižićima

Detaljnije o mjestu Čižići

04_croatia_island krk_cizici_accommodation_apartments fanukoZaljev Soline, oaza mira, ljepote i zdravlja, kao “živa” razglednica obrubljuje i malo primorsko mjesto Čižići, uronjeno s jedne strane u more, a s druge u raskošno zelenilo. Uskim ulicama omeđenim tradicionalnom arhitekturom, kamenim gromačama, vrtovima mediteranskog bilja i raslinja (ugodni prostor dobrodošlice i domaćinske mediteranske ležernosti) uz prevladavajuću maslinu, mjesto se blago penje do vrha odakle puca pogled na zaljev i dalje u unutrašnjost.

Ugodnim šetnjicama, zalaskom sunca, prekrasnoj prirodi te pokojom čašicom vina ovdje se možete opustiti od stresa koji Vas svakodnevno okružuje. Neposredna blizina ljekovitog blata, atraktivna špilja Biserujka, razvedena obala i očuvana priroda ovo mjesto afirmira kao privlačno ljetovalište i odmaralište a smještaj se nudi u sve brojnijim privatnim apartmanima.

U Čižićima se za vrijeme turističke sezone organiziraju različite kulturne manifestacije poput koncerta klape, pjevačkog zbora, nastupa folklornih skupina i ribarskih fešti. Soline i Klimno udaljeni su svega dva do tri kilometra od Čižića, a tamo također možete uživati u raznim kulturnim manifestacijama te lijepim plažama.

Servisne informacije koje je dobro znati ako provodite odmor u Čižićima
U Čižićima se nalaze 2 trgovine udaljene 300 m od apartmana gdje svakodnevno možete kupiti svježe pekarske proizvode, svježe meso te povrće i voće i ostale potrebne namirnice. Radno vrijeme svakim danom od 07.00 – 21.00 , nedjeljom od 07.00 – 13.00
Uz jutarnju kavicu novine na Vašem jeziku možete kupiti na kiosku u centru Čižića udaljenom 500m od apartmana. U sezoni radi svaki dan od 07-00 – 20.00
Najbliža banka nalazi se u Malinskoj a bankomat u Šilu (PBZ). Poštanske urede možete pronaći u Šilu, Dobrinju i Malinskoj. Poštanski sandučić možete pronaći i uČižićima, nalazi se odmah uz trgovinu.
U središtu Klimna ( udaljeno 2 km od Čižića ), na samome moru, nalazi se restaurant „Žal“. U ugodnome prostoru i na velikoj terasi možete uživati u bogatoj ponudi svakodnevno friških ribljih i mesnih jela, te svježim školjkama. Iz ponude možemo izdvojiti „šurlice“ – tjesteninu koja je specijalitet otoka Krka. Za sve goste naših apartmana nudimo 10% popusta u našem restaurantu „Žal“ na sve naše usluge.
Ljubitelji morske hrane svakodnevno mogu kupiti svježu jadransku ribu kod lokalnih ribara koji u jutarnjim satima prođu kroz mjesto te uživati u pripremi morskih plodova u našim apartmanima ili jednostavnije doći u naš restoran „Žal“ koji se nalazi u mjestu Klimnu, udaljenom 2 km od apartmana te ćemo mi za vas pripremiti autohtona riblja jela otoka Krka.
Igralište za mali nogomet nalazi se 300 m od centra Čižića, te prostor za boćanje 200 m od apartmana