Izleti i aktivnosti

Meline, ljekovito blato (500 m od Čižića)
Meline, popularno zvano blato, nalaze se na zapadnoj strani uvale Klimno. Plaža je plitka i pješčana, pogodna je za obitelji s djecom. Zanimljivo je što se plažom može hodati stotinjak metara, a more je još uvijek do koljena! Omiljena je među mladima upravo zato. Nudi mogućnost dobre zabave... od picigina na moru do odbojke na pjesku. Naime, na melinama su i dva odbojkaška terena, te malonogometno igralište. Meline posjeduju ljekovito blato. Iako nikamo nije navedeno čemu sve to blato pomaže, mnogi su zadovoljni ispitivanjem na vlastitoj koži pa se ponovno vraćaju na Meline. Povjest Melina- Na Melinama je u rimsko doba bila solana (tako je obližnje mjesto Soline dobilo ime), ali je u vrijeme Frankopana zatvorena. Naime,Soline su bile konkurencija venecijanskim solanama na Pagu i Rabu. Na Melinama je jedno vrijeme postojala i ciglana, no ubrzo se ustanovilo da materijal nije bio pogodan za izradu cigle. Ostala je samo riva koja se proteže kroz Meline.
Dobrinj (4 km od Čižića)
Dobrinj je kao drevni kaštel sve do današnjih dana zadržao mnoge osobine i značajke tih srednjovijekovnih zdanja. Njegove autohtone stare kamene kuće, uske kamene kalete, gotička kamena crkva sv. Stjepana i visoki kameni zvonik koji s visine od 200 metara nad morem bdije i dominira nad cijelom svojom "plovanijom", najtipičnija su obilježja starog kaštela Grada. U središtu su dobrinjske općine i dva značajna, bogato opremljena muzeja: sakralni i etnografski. Prvi posjetiteljima predstavlja bogatu zbirku crkvenih starina, pomno prikupljenih po dobrinjskim crkvama, kapelama i sakristijama; poljodjelskih, stocarskih, ribarskih i inih rukotvorina, alata, suvenira i drugih predmeta pučke zavičajne radinosti i umjetnosti od pradavnine do danas, i to žitelja i naselja sa cijelog otoka Krka. Posebno značenje dobrinjskom zavičajnom muzeju daje i činjenica da je on zasad prvi i jedini s takvom zbirkom predmeta u Hrvatskoj. Također je vrlo vrijedna i posjetiteljima privlačna drvena pala sv. Stjepana u istoimenoj crkvi, kao i zlatom izvezen antepedij, rad Paola Veneziana iz 14. stoljeća. I, na poslijetku, Dobrinjci se diče i svojim drevnim, a sada obnovljenim i obogaćenim mjesnim perivojem ili "jardinom", kako ga oni zovu, te svojim čuvenim i opjevanim kestenima na svojoj staroj kamenoj "placi".

Fancy Gallery Error:
No gallery with the ID 7 was found or you have not created albums for it yet.

Ronilački centar
Za sve ljubitelje podvodnog svijeta, u mjestu Šilu ( 7km udaljenom od Čižića ) nalazi se ronilački centar „Neptun“ gdje uz profesionalne ljude koji organiziraju školu ronjenja možete naučito roniti.
Zabava i noćni život
Ljubitelji noćne zabave najbolje će se provesti u gradu krku, budući da se tamo odigrava najveći dio noćnog života. No, Krk je ipak otok za sve one koji traže laganiji, mirniji odmor, kao i za one koji vole zanimljive kulturne manifestacije kroz koje mogu upoznati folklornu baštinu. Krk je otok koji zaista pažljivo njeguje svoju tradiciju-predlažemo Vam da posjetite mjesto Dobrinj, gdje se održavaju folklorne priredbe i ljetne škole u kojima možete naučiti svirati stare instrumente. U mjestu Omišalj se sredinom kolovoza održava pučka fešta Stomorina, svetkovina prvih plodova uz prigodan ples djevojaka i mladića u nošnjama.
Špilja Biserujka
Špilja Biserujka nalazi se na sjevernom dijelu otoka, kod mjesta Rudine 4 km od Čižića. Ovo je špilja koja je budila maštu stanovnika te su o njoj nastajale razne priče i legende. Nakon osvjetljivanja špilje omogućeno je razgledavanje ove prirodne galerije ukrasa koje su kamenac i voda dugo gradili. Duboka je stotinjak metara, a posluži i za održavanje kulturnih manifestacija, pa se u njoj ponekad održavaju koncerti klasične glazbe.